Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Județul Harghita, din nou sub Cod galben. Precipitații abundente și intensficări ale vântului până la ora 23:00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat duminică, 13 iunie, atenționările de vreme rea valabile pentru această perioadă.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

         Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Notă: Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

De asemenea, începând de luni, 14 iunie, ora 10:00 – până miercuri, 16 iunie, ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate. 

În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.