La Miercurea Ciuc s-a înregistrat prima temperatură cu minus din această toamnă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Temperaturi negative s-au înregistrat în Harghita, la Miercurea Ciuc, pentru prima dată de la începutul toamnei. Mercurul termometrelor în zona considerată a fi „polul frigului” din România a coborât vineri până la -0,5 grade Celsius.

Este pentru prima dată când temperatura scade sub zero grade, în această toamnă a explicat meteorologul Ilie Mojic, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, potrivit Agerpres.

În celelalte localităţi din Harghita, valorile de temperatură au fost mai ridicate, respectiv 2,2 grade la Joseni, 3,2 grade la Topliţa şi 7,6 grade la Odorheiu Secuiesc.

Meteorologul a explicat că nu este un record de temperatură pentru această zi, întrucât în Miercurea Ciuc, cea mai scăzută valoare a zilei de 13 septembrie fiind înregistrat în 2004, când au fost minus 3,6 grade Celsius.

Scăderea de temperatură s-a înregistrat „pe un regim anticiclonic, cu cer senin şi radiaţie nocturnă puternică”, în perioada următoare fiind aşteptată o încălzire uşoară.

La Miercurea Ciuc, temperaturile au scăzut constant în timpul nopţii, în ultima perioadă, dar se înregistrează variaţii mari faţă de valorile din timpul zilei. Ilie Mojic a explicat că maxima zilei de joi, la Miercurea Ciuc, a fost de 24 de grade Celsius.

Mulţi dintre locuitorii oraşului au început să pornească centralele termice de apartament, în vreme ce Societatea de Gospodărire GOSCOM Miercurea Ciuc este pregătită să înceapă furnizarea încălzirii în sistem centralizat, când se vor înregistra cereri, scrie libertatea.ro.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy