Omagiu adus celor care și-au pierdut viața în războaiele mondiale, la Valea Uzului. Onoare eroilor de toate naționalitățile!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 Luni, 15 mai, într-o zi oarecare, cetățeni români și etnici maghiari de la Asociația Prospectorii Istoriei și Asociația Exploratorii Transilvăneni au decis să aducă  un omagiu celor care și-au pierdut viața în războaiele mondiale, celor câteva mii de pioni căzuti pe tabla de șah imensă, care se întinde pe câteva zeci de mii de hectare în zona Văii Uzului.

Indiferent de naționalitate: germani, unguri, români, austrieci, italieni, ruși sau sârbi, cu toții au avut vise, credință, familie și cu siguranță și-au dorit să ajungă cât mai curând acasă, la viață normală. Coroana reprezintă și un simbol al bunei conviețuiri intre cetățenii acestei țări, indiferent de naționalitate, dincolo de încercările de propagandă și manipulare ale unor grupări ultra-naționaliste. Onoare eroilor de toate naționalitățile!”, este mesajul transmis de Asociațiile Prospectorii Istoriei și Exploratorii Transilvăneni (,,Erdélyi Kutatocsoport”), împreună cu sute de cetățeni români și maghiari din Romania care își doresc liniștea, pacea și normalitatea.

În aceste vremuri tulburi, care par dominate de ură și dezbinare, acest gest nu poate fi decât felicitat. Înainte de orice, suntem oameni. Să fim solidari, mai buni și să ne respectăm unii pe alții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy