Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Parada militară va defila prin Toplița, de Ziua Jandarmeriei Române

Vineri, 5 aprilie, începând cu ora 09:00 jandarmii harghiteni vor sărbători în premieră Ziua Jandarmeriei Române la Toplița.

Astfel, între orele 09:00-12:00 în fața Casei de Cultură a municipiului Toplița vor fi expuse standuri cu tehnica și materialele aflate în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, iar începând cu ora 12:00 în Sala de spectacole va avea loc Ședința festivă dedicată sărbătoririi împlinirii a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, intrarea fiind liberă.

Ziua se va încheia cu Parada militară a jandarmilor harghiteni ce va avea loc pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Toplița.

Jandarmii sărbătoresc, la 3 aprilie 2019, 169 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *