Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Revoltător! Cum a ajuns Ungaria să cumpere vaccin chinezesc anti-COVID la un preţ aproape dublu faţă de cele aprobate de Uniunea Europeană

Manevre incredibile de zeci de milioane ale premierului Viktor Orban, sunt dezvăluite de presa de investigaţie din Ungaria.

sursa foto: direkt36.hu

sursa foto: direkt36.hu

Guvernul condus de Victor Orban a plătit 30 euro + TVA pe o doză de vaccin chinezesc Sinopharm. Prin comparaţie, Uniunea Europeană plăteşte 15,5 euro pe doză pentru vaccinul Pfizer-BioNTech şi sub 2 euro pentru AstraZeneca. Practic dublu, pe un vaccin mai prost, neautorizat în UE, scrie direkt36.hu.

Afacerea în care este implicat premierul Viktor Orban este una extrem de dubioasă. Se derulează printr-o firmă de apartament care, la trei zile după înfiinţare a cumpărat un distribuitor local de medicamente, apoi a primit contractul ăsta de 150 milioane euro.

Firma are trei acţionari, din care unul, Csaba Gergely, a mai avut o cafenea care a dat faliment, a fost jucător de hochei la Ferencváros şi acum antrenează part-time o echipă de juniori, ziua fiind angajat la o fabrică de băuturi energizante. Când presa a sunat la cunoscuţii lui să întrebe ce-i cu el, ăia au zis că imposibil, o fi o coincidenţă de nume, omul n-are nici o treabă cu industria pharma, mai spune sursa citată.

Cu toate acestea, pe baza diverselor documente ale companiei și a relatărilor  de presă anterioare, se dovedește că există o legătură.

„Ăştia l-au căutat pe Facebook şi au văzut că-i prieten cu un avocat, Zsolt Vamosi-Nagy, care a înfiinţat firma de apartament, iar în 2020 a prins un alt contract baban pentru ventilatoare din China, printr-o altă firmă înfiinţată fix înainte de contract, Silk Road Fund Holding, maghiaro-chineză.

A fost ditamai scandalul pe asta anul trecut, preţuri umflate. Firme încorporate prin pacificul de Sud, spălat de bani prin Rusia, afaceri cu arme prin Iran.

Frăţioare, şi-a tras Orban (Viktor) o mafie globala cu reţea de para-ndărături, mult mai tare decât Dragnea, noroc cu presa de investigaţie din Budapesta, câtă a mai rămas. La afacerea cu vaccinul chinezesc pare că şpaga sare de 50% din contract. Jó napot kívánok, PSD, sunteţi mici, bre”, scrie şi Sorin Ioniţă, de la ExpertForum, pe Facebook.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *