Salina Praid rămâne închisă până duminică, 31 iulie, după infiltraţia din zona galeriei de acces

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Salina Praid va rămâne închisă până în data de 31 iulie, după ce, sâmbătă, o fisură în peretele tunelului care coboară spre orizontul de vizitare, generată de un izvor natural, a provocat inundarea cu apă și nămol a galeriei de coastă.

Pe pagina de Facebook a Salinei Praid se precizează că baza de tratament rămâne închisă „din cauza tehnice”.

Sâmbătă, 23 iulie, a apărut o fisură în peretele tunelului care coboară spre orizontul de vizitare, generată de un izvor natural, care a provocat inundarea cu apă și nămol a galeriei de coastă. Turiştii aflaţi în subteran au ieşit la suprafaţă, fără să se înregistreze probleme deosebite.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de joi este aşteptată sosirea unei echipe specializate care, folosind o tehnică specială, va încerca să oprească infiltraţia apei.
El a subliniat că au avut loc mai multe întruniri cu proiectanţi şi specialişti de la Bucureşti şi speră că această procedură identificată să rezolve problema.

„Încercăm să rezolvăm situaţia, dar ne depăşeşte pe noi, e nevoie de o echipă specială”, a spus Sebestyen Jozsef.

Potrivit acestuia, apa care curge în galeria de acces are un debit destul de mare, dar totul este controlat şi nu există riscul să ajungă în baza de tratament sau în zona de producţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy