Situația blocurilor renovate anul trecut în Miercurea-Ciuc. În cartierul Tudor și zona Aleea Copiilor, investiții de aproximativ 26,5 milioane de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Contribuția Uniunii Europene și a locatarilor a fost apreciată de către primarul Korodi Attila și viceprimarul Bors Béla în conferința de presă de astăzi, unde au fost prezentate costurile a unsprezece blocuri renovate anul trecut. În cartierul Tudor și zona Aleea Copiilor au fost finalizate investiții de aproximativ 26,5 milioane de lei în cursul anului trecut.

În total 23 de blocuri de locuințe din Miercurea-Ciuc au fost reabilitate – aproape jumătate dintre ele în cartierul Tudor și în zona Aleea Copiilor.

Din suma totală de aproximativ 26,5 milioane de lei, 12,14 milioane de lei au fost acoperite din fonduri de la Uniunea Europeană și 2,14 milioane de lei de la bugetul de stat, în timp ce contribuția locatarilor a fost de 4,23 milioane de lei. Le mulțumim pe această cale pentru dăruirea și sacrificiul lor”, a declarat primarul Korodi Attila.

Restul de 8,35 milioane de lei a fost asigurat de municipalitate din bugetul propriu.

Evoluția programelor de reabilitare a blocurilor este evidentă prin faptul că astăzi există posibilitatea de a înlocui complet liftul în cazul clădirilor rezidențiale cu zece etaje. Doar înlocuirea liftului costă aproximativ 165.000 de lei, ceea ce ar însemna o povară semnificativă pentru locatari, dacă aceștia ar trebui să o facă din resurse proprii” , a remarcat viceprimarul Bors Béla.

Anul trecut, printre blocurile cu zece etaje la care s-a finalizat reabilitarea este și blocul de pe bulevardul Frăției nr. 16, unde noul lift este echipat și cu o cameră de supraveghere.

Municipalitatea a cheltuit în anul 2023 aproape 51 de milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor. 

  • informatii furnizate de Biroul de presă al municipiului Miercurea-Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy