Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

28 de tineri din Harghita doresc să devină jandarmi

24799657_1886069585055806_8360654454984690434_o

Ieri, 5 decembrie a.c., s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de înscriere pentru concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, pentru care au optat cei 28 de tineri.
Anul acesta, în prima etapă, 22 de tineri au depus cereri de înscriere pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, 14 în 2016, iar în anul 2015, 17 tineri.
Succes candidaților!
2 comentarii la “28 de tineri din Harghita doresc să devină jandarmi

 1. Hans Hedrich

  Ar fi de dorit sa existe Cat mai multi politisti Si jandarmi maghiari care sa lucreze apoi in comunitatea lor. Ideal ar da fi sa se ajunga la proportionalitate etnodemografica, astfel incat sa inceteze traditia colonizarii Secuimii cu populatie DIN alte zone. Nu etnia celor colonizati este problema, ci scopul cu care sunt mutati in Secuime die aproape 100 de ani, anume romanizarea ilicita a regiunii.

  Pt ca secuii sa vrea sa devina politisti Si jandarmi, trebuie creat un cadru si o atmosfera favorabile, inclusiviste, in acele scoli.

  Stiu ca exista unele apeluri, salutare, publicate in massmedia de stat pt incurajarea minoritatilor sa intre in randul MAI – dar pt rezultate reale nu ajung cateva clipuri sau afise. Conteaza mentalitatea majoritatii care DIN pacate e intoxicata constant cu maghiarifobie, chiar si subliminala, ASA cum o practica DIN pacate si acest ziar.
  La IPJ HR, in timpul lui Ceausescu erau circa 40% maghiari, la 90% pondere demografica. In 2017 e doar o mana de oameni. In schimb IPJ HR ajunsese la cheremul gashtii gashtii de tortionari-hotzi Radu S Moldovan si Mircea Dusa, cel national-comunist Care alta grija nu aveau decat protejarea mafiei lemnului, diverse diversiunii antimaghiare si ridicarea fara baza legala de drapele gigant, de ex. in curtea IPJ.
  Sint curios cati dintre cei 28 candidati sunt maghiari…

  Sper ca cele de Mai sus sa ajute membrii tinerei comunitati romanesti mutate in Secuime sa inteleaga cadrul Mai larg si atmosfera in care activeaza acolo – si sa se puna la adapost de agendele nationalist-colonialiste pentru care sunt instrumentalizati.

  Precizare: Migratia romaneasca in Secuime nu e in sine o problema, pt ca ea exista inca din sec. 16, cel tarziu. Colonizarea constienta, in scopul asimilarii, indiferent de etnie e insa o problema reala – sanctionata intre timp la nivel international – vezi recomandata 1201 a CE si tratatul Romania-Ungaria din1996.

  Sper ca informatiile Si sugestiile sa fie utile!

  Cu stima

  Raspunde
 2. hans hedrich

  Ref. la migratia in masa: Aceasta e un fenomen istoric tipic pt Estul Europei – deci nu e nimic rau in asta. Vezi migratia secuilor in Moldova, deveniti acolo „ceangai”.
  Problema consta nu in migratia cu in colonizarea ostila a unor regiuni, in defavoarea populatiei locale.
  In Romania de dupa 1918 s-au derulat programe guvernamentale de colonizare romaneasca a Ardealului si a Secuimii, asumate chiar SUB notiunea de „colonizare”.
  Ungaria a luptat impotriva celorlalte nationalitati cu politica lingvistica. Romania s-a folosit si de elementul etnodemografic – mai ales prin trimiterea de functionari publici dar si clerici si familii intregi de civili.
  Asa s-a procedat in multe tari, nu doar in Romania.

  Cu stima
  PS: M-ar bucura sa imi publicati comentariile – dialogul si dezbaterea ne ajuta sa intelegem mai bine realitatile complexe in care traim.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *