Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acesta nu este un gest anti România, ci doar o mârlănie

Zilele acestea, în Miercurea monument veceu (4)Ciuc are loc o manifestare intitulată Maialul secuiesc. Nimic rău în asta, dar a profita de un astfel de eveniment pentru a-ți exprima disprețul față de un monument dedicat ostașilor căzuți în al doilea război mondial depășește limitele bunului simt. Organizatorii au amplasat în imediata vecinătate a monumentului din centrul municipiului toalete ecologice, încercând astfel, probabil, să transmită un mesaj al „aprecierii” lor pentru cei care au murit pentru ca și evenimente de acest gen să se poată desfășura. Un gest sfidător care arată că unii nu reușesc să înțeleagă vremurile pe care le trăim și care se hrănesc cu disprețul față de cei care nu sunt ca ei. O alăturare nefericită față de care nimeni nu ia poziție, autoritățile fiind absente total. Domnule prefect, ce faceți? Domnule primar, ce credeți despre asta?

Noi înțelegem toate demersurile maghiare din Harghita și încercăm să nu le judecăm prea mult. Înțelegem chiar și supărarea lor pe români deoarece romanii au ales niște incompetenți să conducă România, dar nici puțin respect pentru cei care au murit în război nu mai știm să avem? Poate data viitoare instalăm niște veceuri direct pe mormintele celor căzuți pe front, desigur doar pe mormintele eroilor românilor…. Ceva hârtie igienică cu tricolorul României oare când o să facă cei care zic că vor binele maghiarilor?

I.R.

dolinex


6 comentarii la “Acesta nu este un gest anti România, ci doar o mârlănie

 1. Mironescu Corneliu

  Suntem un popor prea permisiv, indulgent la toate actiunile anti Romanesti, fara reactie. Incepand cu permisiunea de a folosi limba materna, oricum s-ar numi ea, in administratie si scoala. Unde s-a mai vazut asa ceva? Luati exemplul S.U.A.. Toti cetatenii sunt egali. Esti Roman. German, Chinez, treaba ta ce faci acasa si ce limba vorbesti in familie. In societate, esti cetatean american, vorbesti limba oficiala , Respecti legile statului in care traiesti si repecti insemnele statului. Asa se castiga si mentine prestigiul statului. Parlamentul trebuie sa reglementeaze urgent aceste aspecte si sa nu mai ingaduie aberatii de dragul sprijinului Electoral.

  Raspunde
 2. Ion DOBRE

  Contrar titlului articolului, gestul este profund antiromânesc, nu doar „o mârlănie”! Autoritățile au de gând să tolereze la infinit gesturile veneticilor?!? Toți cei implicați în astfel de acțiuni antinaționale să fie condamnați și, după executarea pedepsei, să fie expulzați din țara pe care o urăsc atât de mult!

  Raspunde
 3. Radu Tanasescu

  Acest articol este o instigare, daca suntem atat de sensibili incat sa ne agitam vizavi de amplasarea unor toalete, inseamna ca nu suntem drepti si viteji asa cum pretindem.

  Sunt doar niste toalete ecologice, cel mai probabil cine le-a pus acolo nu s-a gandit la nici un fel de simbolistica.

  Nu mai instigati.

  Raspunde
 4. Crăisorul șesurilor

  ADICĂ : Sa nu-i lăsăm să ni se kace-n cap până avem gură ?
  S-a ajuns aici din cauză molatecelor guvernări românești care,direct sau pe ascuns, s-au bazat pe UDMR și i-au făcut neobservate mârlăniile.
  Un astfel de gest nu trebuie încurajat prin tratarea lui ca mârlănie.
  Mârlănie poate fi eventual existența UDMR.
  Insulta însemnelor naționale este infracțiune.
  Dacă când iei o astfel de atitudine ca autoritățile române te dovedești depășit de vremuri și vom ajunge tot noi să ne cerem scuze.
  Ioi,ioi, Istenem !

  Raspunde
 5. Eduard Drella

  Domnul Tănăsescu are dreptate, acest articol instiga la ura interetnica. Autorul acestui articol uita ca monumentul este dedicat ostașilor căzuți în al 2 lea război mondial, subliniez mondial. Au căzut soldați din mai toate tarile. Nimeni nu încearca sa murdărească amintirea dedicata lor. Și sigur, ca mai toate lucrurile făcute în România, amplasarea toaletelor a fost prost gândită.
  Nu este primul articol al acestui ziar, care instiga la ura.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *