Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Klaus Johannis államfő LEVÁLTOTTA tisztségéből Laura Codruta Kövesit

 

Klaus Johannis államfő eldöntötte Laura Codruta Kövesi főügyész leváltását a DNA éléről.

Részletekkel még visszatérünk.

Románia elnöke aláírta a rendeletet, amely felmenti tisztségéből az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság főügyészét, mert a korrupcióellenes harcnak nem szabad lankadnia vagy gátoltatnia, folytatódnia kell, nyilatkozta Madalina Dobrovolschi. Mi több, mondja ő, egy jogállamban az Alkotmánybíróság határozatait be kell tartani, az alkotmánybírákra az a felelősség hárul, hogy ne távolodjanak el az Alkotmány szellemétől. A politikai többségnek tiszteletben kell tartania és alkalmaznia kell az Alkotmánybíróság döntéseit.

Az államelnök kénytelen volt leváltani Kövesit, ugyanis közeledik a 40 napos határidő lejárta, amelyen belül alkalmazni kell az adminisztratív döntéseket. Annak érdekében, hogy a leváltásról szóló határozatot ne hozzák összefüggésbe személyes akaratával, Johannis elnök a bejelentés feladatát az elnöki szóvivőre bízta.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.