Sebastian Buzilă, arról, hogy mennyire fontos részt venni a közösségben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sebastian Buzilă, a PNL Hargita elnöke, a maroshévízi helyi tanács tagja és Maroshévíz polgármesterjelöltje az Ardeal TV vendége volt a Caleidoscop Transilvan című műsorban, ahol arról beszélt, hogy mennyire fontos a közösségbe való bekapcsolódás.

Sebastian Buzilă szerint minden embernek, akinek sikerül jó anyagi helyzetbe kerülnie, be kell kapcsolódnia a közösségbe, amelyhez tartozik, hogy segítse a körülötte élőket.

„Azt hiszem, 2008-ban, csatlakoztam egy környezetvédelmi egyesülethez, és négy másik maroshévízi társammal együtt több környezetvédő akcióban vettem részt. Csatlakoztam egy másik egyesülethez, amely idősekkel foglalkozik. Néhány maroshévízi barátommal együtt több akciót is csináltunk, többek között olyan embereknek segítettünk, akiknek drágább kezelésekre volt szükségük. A cégektől vagy magánszemélyektől kapott adományok segítségével sikerült különböző rászorulókat támogatnunk” – mondta a PNL Hargita elnöke.

Hozzátette, hogy minden fontos munkához motivált csapatra és nagy elkötelezettségre van szükség.

Egy másik téma az volt, hogy a fiataloknak, mivel maroshévízen nincs fejlett gazdasági tevékenység, nincs túl sok lehetőségük.

„Úgy gondolom, hogy támogatni kellene a fiatalok tevékenységét, beleértve a gazdasági tevékenységet is. Ha nincs biztos jövedelmük Maroshévízen, akkor el fognak menni. Minél többféle tevékenységet kell kínálnunk nekik: sportról, kultúráról beszélünk. Maroshévízen legalább néhány olyan tevékenységet kell találniuk, mint a nagyvárosokban. (…) Továbbá támogatás nélkül nagyon nehéz vállalkozásba kezdeni. Nehéz, mert most már szinte minden rést betöltöttek. Több tőkére van szükség egy vállalkozás beindításához. Itt jönnek a képbe az európai alapok. Én személyesen, a cégemen keresztül, egy fontos romániai céggel együttműködve, amely európai alapokkal foglalkozik, három-négy találkozót tartottam, amelyeken több mint száz résztvevőnk volt, akiknek elmagyarázták az összes finanszírozási lehetőséget” – mondta Sebastian Buzilă.

Sebastian Buzilă a politika melletti döntéséről is beszélt.

„2012-ben csatlakoztam a maroshévízi helyi tanácshoz, mert szerettem volna beleszólni a közösséget, a várost érintő döntésekbe. Úgy érzem, hogy sok tanácsos nem vesz részt eléggé. Nem elég, ha elmegyünk a városi tanácsba, felemeljük a kezünket, és megszavazzuk, amit a polgármester akar, vagy aki előáll egy kezdeményezéssel. Szerintem minden egyes projektet külön-külön kell megvizsgálnunk, és ötletekkel kell előállnunk” – mondta Sebastian Buzila.

Végezetül Sebastian Buzilă elmondta, hogy azért indult Maroshévíz polgármesteri tisztségéért, mert többet akart tenni a polgárokért, és rámutatott, hogy a helyi tanácsosok hatásköre korlátozott.

 „Sokkal többet lehetne tenni Maroshévíz polgáraiért (…) A város infrastruktúrája fejlesztésre szorul. Vannak problémák, amelyeket ki kell javítani. Nem lehet turizmussal foglalkozni, ha kátyúk vannak, ha felvesz a víz. Először is ezt a problémát kell megoldani, aztán beszélhetünk a kulturális életről, a sportról, az oktatásról, az egészségügyről, amelyeket természetesen pontra kell tenni” – zárta Sebastian Buzilă.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy