Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Az EU a mémek betiltása és cenzúra szűrők mellett szavazott. Mi következik még?

 

Az Európai Parlament jogi bizottsága nemrég szavazott “IGEN”-nel az EU új szerzői jogi reformjának igen ellentmondásos részéről, a 11. és a 13. cikkről, pontosabban – egyszerűen linkdíjak, cenzúrát állít ás betiltja a mémeket (a mém egy kép, vagy gif animáció, amely üzenetet, egy elgondolást közvetít és amelyet whatsapp, facebook, skype csevegésekben használnak) állítja a The Next Web.

A link díjakat és a cenzúrát ellenzők azzal érveltek, hogy veszélyben a az internet hozzáférés, és hogy az kevésbé lesz ingyenes.

A bizottságban való szavazás nem feltétlenül változtatja meg a szerzői jogok reformját, ellentmondásos cikkeivel együtt. Viszont a bizottság, erős befolyása révén megalapozza az EP álláspontját ezzel a problémával kapcsolatban, a törvény elfogadásának utolsó szakasza előtt.

Van azonban egy mód ennek megakadályozására. A PLÉNUM az az eszköz, amellyel az EP bármilyen témát levehet egy bizottság asztaláról és azt a Parlament szavazatának vetheti alá, így a Paelament mind a 751 tagja szavaz, a bizottság 25 tagja helyett. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, elegendő támogatásra van szükség a Parlamentben, így az ellenzék már megkezdte a kampányt, hogy plenáris ülést kérjen.

Vezi imaginea pe Twitter
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.