Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

12 intervenții SMURD, în ziua alegerilor locale

 

În ultimele 24 de ore, la nivel județean, paramedicii SMURD harghiteni au gestionat 12 intervenții pentru acordarea de prim ajutor. 12 persoane aflate în dificultate au primit asistență medicală de urgență de la echipajele SMURD, în cazul unui acccident rutier, produs pe DN 13A, zona Calonda, șapte diverse afecțiuni medicale și patru traumatisme.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor, având în vedere că, județul nostru va fi, în intervalul 28 septembrie, ora 18:00 – 29 septembrie, ora 12:00, sub incidența unei atenționări meteorologice COD GALBEN, care vizează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în zona de munte, 40…60 l/mp. Începând de marți după-amiază și până vineri, va ploua însemnat cantitativ în cea mai mare parte a regiunii.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

 

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul fiipregatit.ro sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.