Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

13 august 2016 – Zi de doliu naţional pe teritoriul României

Ziua de sâmbătă, 13 august 2016 este declarată Zi de doliu naţional pe teritoriul României în memoria personalităţii celei care a fost Ana de România, (H.G. nr. 555/03.08.2016).
În zilele de doliu naţional, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi ca pavilion pe navele de orice fel şi pe ambarcaţiunile ce navighează sub pavilion românesc.
Aceeaşi obligaţie revine, potrivit legii, şi persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.
Totodată, posturile de radio şi televiziune, instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.
Decizia privind declararea zilei de doliu naţional pe teritoriul României a fost luată în temeiul art. 108 din Constituţia României şi al art. 6 din Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Instituţia Prefectului Judeţul Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.