Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuşi, geniul artei contemporane

Astăzi se împlinesc 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuşi, geniul artei contemporane, cunoscut pentru sculpturile sale de capete ovoidale şi păsări în zbor. 

Constantin Brâncuşi s-a născut la 19 februarie 1876, la Hobiţa, în judeţul Gorj şi din anul 1904 s-a stabilit şi a creat la Paris, unde s-a stins din viaţă la 16 martie 1957.

Considerat „părintele sculpturii moderne”, Constantin Brâncuși este o personalitate emblematică a culturii române, inspirând generații de sculptori din întreaga lume, prin contribuția determinantă la înnoirea viziunii artistice în sculptura contemporană. Concepţiile şi lucrările sale au avut o influenţă majoră asupra curentelor artistice din secolul al XX-lea şi până astăzi, reprezentând, în acelaşi timp, o reinterpretare a arhetipurilor, tradiţiilor şi miturilor româneşti.

Ziua „Brâncuşi” a fost celebrată pentru prima dată ca sărbătoare naţională pe 19 februarie 2016, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la naşterea marelui sculptor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.