Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

2 Mai – Ziua Națională a Tineretului

În fiecare an, în data de 2 mai, este sărbătorită Ziua Naţională a Tineretului.

Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost iniţiat în anul 2004, de către 15 deputaţi reprezentând toate formaţiunile politice parlamentare. La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi Camera decizională. Astfel, conform Legii nr. 425/25 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit Ziua Naţională a Tineretului.

Cu prilejul acestei zile, sunt organizate şi prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului, însă nu și în acest an, din cauza crizei sanitare.

Totodată, conform legii, Societatea Româna de Radiodifuziune si Societatea Româna de Televiziune difuzează, în perioada 26 aprilie – 2 mai, emisiuni despre problematica tineretului.

Începând din 2016, anual, un oraș din România primeste titlul de „Capitala Tineretului din România”. Capitala Tineretului din România funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, fiind un program national destinat tinerilor, având ca scop dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele românesti, în general, și din mediul urban, în mod special. Desemnarea acestui oras se face în urma unui concurs de concepte, iar orașul respectiv este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanța, pentru a implementa inițiativele din dosarul de candidatura, se precizează pe site-ul capitalatineretului.ro.

Primul oras din România desemnat Capitală a Tineretului a fost Timișoara.

La nivel internațional, generațiile tinere sunt sărbătorite în data de 12 august.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *