25 de intervenții ale pompierilor salvatori harghiteni, perioada 8-10 decembrie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În acest sfârșit de săptămână (8-10.12.2023), pompierii militari harghiteni au gestionat  cu promptitudine 25 de intervenții în diverse situații de urgență. Cele mai multe misiuni desfășurate de către colegii noștri au fost cele ale echipajelor SMURD, care au intervenit în cazul a 20 de solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, în urma cărora 21 de persoane au fost asistate medical.

De asemenea, echipajele operative  au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, precum și în alte 3 intervenții în sprijinul comunităților, dintre care 1 misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, pe DN 13B, localitatea Borzont, comuna Joseni, 1 misiune de deblocare ușă apartament, în municipiul Toplița și 1 misiune de transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Miercurea Ciuc.

În cursul zilei de vineri, 8 decembrie a.c., în jurul orei 11.00, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Ciceu au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Ciceu.  În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, flăcările se manifestau într-o singură cameră a casei, existând riscul extinderii acestora la întreaga locuință. Pompierii au localizat și lichidat incendiul în jurul orei 11.40, reușind să împiedice propagarea acestuia.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un conductor/cablu electric defect sau cu izolația deteriorată. În urma producerii incendiului, au ars dușumelele și piese de mobilier din încăperea afectată; s-au degradat pereții locuinței.

Tot vineri, pompierii militari ai Detașamentului Odorheiu Secuiesc au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, pe strada 1 Decembrie 1918, în municipiul Odorheiu Secuiesc. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, în mai puțin de 30 de minute, reușind să împiedice propagarea acestuia la întregul autovehicul. În urma producerii evenimentului, s-au deteriorat alternatorul mașinii și conductorii electrici.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!

                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy