Harghiteni infestați cu trichineloză

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Trei persoane sunt internate în Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, diagnosticate cu trichineloză, iar alte cinci sunt tratate în ambulatoriu, după ce au mâncat din carnea unui porc, infestată cu trichinella spiralis.

porc-taiat-1Managerul Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, a declarat pentru AGERPRES că starea unuia dintre pacienţi este foarte bună şi în curând va fi externat, iar ceilalţi doi mai au nevoie de tratament de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, dr. Pusok Laszlo, a declarat luni, că boala a apărut la trei familii din localitatea Atid, care sunt rude şi care au mâncat din carnea unui porc sacrificat în 15 decembrie 2017.

Aceştia au început să se simtă rău în urmă cu câteva zile, ajungând la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc cu simptome digestive, febră şi dureri musculare.

Conform purtătorului de cuvânt al DSVSA Harghita, boala a apărut atunci când persoanele în cauză au consumat preparate din carne care au fost doar afumate, el menţionând că trichinella moare în situaţia în care carnea este tratată termic la peste 60 grade sau este congelată.
Pusok recomandă tuturor gospodarilor să solicite efectuarea examenului trichineloscopic, iar dacă proba este pozitivă şi animalul este identificat în baza naţională de date, atunci proprietarul va fi despăgubit

AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy