Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

28 de intervenții ale pompierilor militari harghiteni în ultimele două zile

Foto cu caracter ilustrativ

 

În ultimele două zile, la nivel județean, pompierii militari harghiteni au gestionat 28 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor unui număr de 26 de persoane aflate în dificultate, în cazul unui acccident rutier, produs pe DN 15, localitatea Tulgheș, 11 diverse afecțiuni medicale și 14 traumatisme.

Totodată, salvatorii harghiteni au intervenit pentru stingerea unui incendiu, precum și la o misiune de asistenţă şi transport persoană supraponderală, la solicitarea unui echipaj SAJ, în municipiul Miercurea Ciuc.

Ieri dimineață, 29 septembrie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au acționat pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie) în localitatea Șimonești. În momentul sosirii la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că incendiul cuprinsese lemnul de foc depozitat în magazie, cu posibilități de propagare la casa din imediata apropiere. În mai puțin de două ore, incendiul a fost stins, fiind astfel limitat pericolul extinderii la vecinătăți. În urma acestuia, au ars circa 5 mc lemn de foc. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproape 200.000 lei, pagubele materiale fiind evaluate la 1.500 lei.

 

Având în vedere că, până vineri, 2 octombrie 2020, la ora 10.00, se află în vigoare o avertizare meteorologică COD GALBEN, care vizează ploi însemnate cantitativ ce vor depăși 25…35 l/mp și intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…60 km/h, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată, iar inspectoratul județean pentru situații de urgență rămâne mobilizat pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.