Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

28 iulie – Ziua Naţională a Ambulanţei din România

Sirenele ambulanţelor vor suna miercuri, 28 iulie,  la ora 10:00, în toată ţara, pentru a marca Ziua Naţională a Ambulanţei din România.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România, această zi nu va putea fi sărbătorită public şi la nivel naţional, din cauza continuării stării de alertă şi a pandemiei de COVID-19.

Preşedintele Klaus Iohannis decorează, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, medici şi asistenţi medicali.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la data de 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Prima „Salvare” din România

Societatea de Salvare din Bucureşti, aşa cum se numea la momentul înfiinţării, îşi desfăşura activitatea sub deviza ”Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!”, fiind sub directa îndrumare a profesorului Minovici. Primul echipaj era format din vizitiu şi sergent de oraş, care utilizau o trăsură trasă de cai, având drept sediu o clădire veche situată pe cheiul Dâmboviţei.

În cei 115 ani de existenţă, Serviciul de Ambulanţă a devenit unul dintre cele mai solicitate servicii din domeniul sănătăţii şi principal segment al asistenţei medicale şi transportului pacienţilor pentru ugenţe în perioada prespital.

Implicarea, profesionalismul şi dăruirea oamenilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului de Ambulanţă onorează profesia de asistent medical şi întăresc rolul acesteia în relaţia cu pacienţii.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *