Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

30 de locuințe ANL pentru tineri au fost recepționate în orașul Cristuru Secuiesc

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în orașul Cristuru Secuiesc (jud. Harghita), 30 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

„Locuințele (8 garsoniere, 16 apartamente cu 2 camere și 6 apartamente cu 3 camere) au fost construite în strada David Ferenc nr. 1, pe un regim de înălţime P+2E+M (parter+2 etaje+mansardă), valoarea investiției fiind de 7.765.222,80 lei (inclusiv TVA).”, se precizează într-un comunicat al MDLPA

Potrivit suresi citate, până în prezent, la nivelul județului Harghita, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 860 de unități locative, situate în localitățile: Odorheiu Secuiesc (254), Topliţa (85), Cristuru Secuiesc (64), Miercurea Ciuc (152), Băile Tuşnad (32), Vlăhiţa (93), Plăieşii de Jos (6), Borsec (20), Gheorgheni (40), Tulgheș (24), Corund (32), Avramești (10), Praid (32) și Porumbenii Mari (16).

* * *

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.