Imagini revoltătoare pe o șosea din Harghita. Un biet cățel legat cu o ață de gât este tras în urma unei dubițe care se afla în mers

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Imagini revoltătoare pe o șosea din Harghita. Un biet cățel legat cu o ață de gât este tras în urma unei dubițe care se afla în mers. Cel care a recurs la un așa gest sadic este chiar proprietarul animalului, un localnic din comuna Sâncrăieni. Deși nu am reușit să intrăm în posesia filmulețului, din spusele celor care l-au vizionat, se pare că patrupedul epuizat la un moment dat de alergat în urma autoutilitarei, a cedat și a fost târâit o vreme pe asfalt. 

Imaginile șocante au ajuns și pe mâna polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Harghita, în urma unei sesizări, care precizează că momentan câinele nu a fost confiscat, conform reglementărilor, dar este în afara oricărui pericol, iar proprietarul este cercetat în cadrului unui Dosar Penal.

 

Dragi prieteni, 
În cazul filmulețului în care apare un cățel tras de o autoutilitară pe D.N.E. 578, în comuna Sâncrăieni, Inspectoratul de Poliție Județean Harghita s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de Legea nr. 205/2004 – republicată.
Cel în cază a fost identificat de polițiști, este vorba despre un localnic din comuna Sâncrăieni, față de care desfășurăm cercetări și investigații, la finalizare urmând să propunem soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.
Un aspect foarte important este acela că un medic veterinar a consultat cățelușul și i-a acordat îngrijiri de specialitate, acesta fiind în afara oricărui pericol.
Vă mulțumim că ne-ați trimis imagini și ne-ați sprijinit să ne sesizăm!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy