4.500.000 asistați sociali în România

0

Articol disponibil în: Română

Din rapoartele centralizate la sfârșit de an, dar nefăcute publice, reiese că în România avem aproximativ 4.5 milioane de asistați sociali dintre care cel puțin un milion nu se încadrează real în statutul de asistat social.asistatisociali
Conform unui raport prezentat de Curtea de Conturi în 2014, la un număr de 4,3 milioane de asistați sociali s-au descoperit, doar din controlul actelor financiare, peste 26 de milioane de lei alocați necuvenit iar pe surse aflăm că situația la nivelul anului 2015 ar cunoaște o creștere cu peste 15%.
Asistența sociala a devenit demult o afacere pentru foarte mulți întreprinzători din diverse domenii. Doar pe transporturi, dacă e să aruncăm o privire, vom observa că sumele decontate pentru transportul persoanelor cu dizabilități, de către unii transportatorii locali cu puternică susținere politică, se situează la nivelul zecilor de miliarde de lei vechi pentru fiecare județ.
Spre deosebire de toate sistemele deconcentrate sau centralizate unde se schimbă periodic conducerile în funcție de regimul politic aflat la putere putem observa că în sfera asistenței sociale rezistența este fantastică, nici un sistem politic nereușind să dezrădăcineze corupția transpartinică ce stăpânește și gestionează fondurile uriașe alocate asistenței sociale.
Dacă la cei 4,5 milioane asistați sociali adunăm cei 1,2 milioane bugetari, 5,3 milioane de pensionari, 4,2 milioane minori și ne gândim și la cei aproape 3 milioane de români care muncesc în afara granițelor, nici nu mai e nevoie să punem la calcul numărul șomerilor că e clar că țara se îndreaptă într-o direcție total greșită în care o minoritate muncește ca să țină în spate o majoritate.

Iosub Robert


Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy