Ziua Pașaportului Românesc, ediția a XIII-a

0

Articol disponibil în: Română

Direcţia Generală de Paşapoarte din Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte astăzi, 19 martie 2019, Ziua Paşaportului Românesc, moment ce marchează trecerea a 107 ani de la promulgarea, în data de 19 martie 1912, prin Înaltul Decret regal numărul 1758, a primei legi moderne care reglementa regimul paşapoartelor, denumită ,,Lege asupra paspoartelor”.

În Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei, transmite un mesaj de ”La mulți ani!” colegilor din Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pasapoartelor Simple Harghita din cadrul Instituției Prefectului, colegilor din țară, dar și cetățenilor, ca beneficiari.

La București, evenimentul are loc la sediul Centrului Național Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice, situat în Calea Floreasca, nr. 202, sector 1. La acesta sunt prezenţi invitaţi din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, instituţiilor şi companiilor care sunt colaboratori direcţi în activitatea desfăşurată pe linia confecţionării, gestionării şi personalizării documentelor de trecere a frontierei, de şedere sau emiterii altor categorii de documente, dar şi rezervişti din structura de paşapoarte.

Activităţile dedicate acestei zile readuc în atenţia participanţilor introducerea în circulaţie a noii generaţii de paşapoarte simple electronice şi pașapoarte simple temporare româneşti, care prin complexitatea elementelor de securitate implementate, deschid o nouă fereastră spre viitor.

În cadrul evenimentului, un reprezentant al Centrului National Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice prezintă noile documente de călătorie ce se ridică la nivelul standardelor internaţionale în materie, fiind recunoscute ca documente sigure şi extrem de greu de contrafăcut, dacă nu aproape imposibil.

Celebrarea include şi festivitatea de decernare a premiilor la Concursul de Tir organizat cu prilejul Zilei Paşaportului Românesc.
Finalul evenimentului este marcat de prezentarea procesului de personalizare automatizată a documentelor de călătorie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy