Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

50 de insule ecologice digitalizate în Miercurea Ciuc, finanțare prin PNRR

Primăria Miercurea Ciuc informează că a câștigat finanțare pentru 50 de insule ecologice digitalizate, din Planul Național de Redresare și Reziliență,
Contractul aferent, în valoare de 3,07 milioane de lei, a fost semnat marți, 28 februarie,  de primarul Korodi Attila cu Ministerul Mediului.

În prezent, populația din Miercurea Ciuc este deservită de 107 containere de diferite tipuri, potrivite pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Miercurea Ciuc a câștigat o finanțare nerambursabilă prin PNRR pentru 50 de insule ecologice digitalizate.

Fiecare insulă ecologică va conține cinci containere pentru diferitele tipuri: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Utilizarea insulelor va fi conectată la un card magnetic și deservește 200 de gospodării (apartamente/case). Datorită echipamentelor de măsurare, aceștia monitorizează, de asemenea, cantitatea exactă de deșeuri generate de fiecare gospodărie.

Containerele nu necesită nicio lucrare de construcție-montaj. Valoarea totală a acestora este de 3,07 milioane de lei, sumă care acoperă și întreținerea parțială.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Primăriei Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.