Cutremur cu magnitudinea de 5.3 pe scara Richter în Croația

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Zagreb, Croatia, Sunday March, 22, 2020. – Copyright AP/Filip Horvat

Un cutremur puternic a zguduit Croația și capitala Zagreb, provocând pagube și panică. Agenția seismologică europeană, EMSC, a declarat că seismul a înregistrat 5,3 și a lovit o zonă largă la nord de capitală. Cutremurul s-a produs la 6:23 a.m. (05:23 GMT) duminică.

Cel puțin alte două replici au fost înregistrate ulterior. Epicentrul se afla la 7 kilometri nord de Zagreb la adâncimea de 10 kilometri (6 mile). Puterea a fost scurtată pe măsură ce oamenii au rămas din casele lor și au sunat alarmele. De asemenea, au fost semnalate mai multe incendii. Martorii spun că mai multe clădiri au ziduri crăpate, iar acoperișurile au fost deteriorate. Străzile din centrul orașului erau pline de resturi. Catedrala din Zagreb a fost, de asemenea, deteriorată, iar vârful unei turle s-a prăbușit. Catedrala fusese reconstruită după a fost dărâmată în cutremurul din 1880, a informat AP.

Media Servis@mediaservishr

Posljedice potresa u Zagrebu

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Oficialii au spus că au existat răniți, dar nu au oferit alte detalii imediate.

Potrivit agenției de presă Hina, care îl citează pe șeful de urgență din Zagreb, un copil a fost rănit când o parte din acoperișul casei sale s-a prăbușit. Agenția nu specifică natura rănilor sale.

Pompierii din capitala croată au anunțat că „oamenii au rămas îngropați” în dărâmături, potrivit Hina.

Pentru a nu răspândiri coronavirus, oamenilor li s-a spus să evite zonele publice, cum ar fi parcurile și piețele publice, dar nu au avut de ales atunci când au ieșit din apartamentele lor.

„Păstrați-vă distanțele. Nu vă adunați. Ne confruntăm cu două crize grave, cutremurul și epidemia”, a declarat ministrul de interne, Davor Bozinovic, a informat AFP.

Guvernul croat a făcut apel la cetățenii săi „să stea liniștiți” și să „își păstreze distanțele”.

„Acesta este ultimul lucru de care aveam nevoie în afară de coronavirus, asta este primul meu gând, a spus reporterului AFP Neven Horvat, localnic în vârstă de 50 de ani.

 

Sursa: https://www.euronews.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy