Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

60 de burse pentru tineri talentați din Ținutul Secuiesc, dar dezavantajați social

Bursă de sprijin pentru elevi şi studenţi deosebit de talentaţi, dezavantajaţi social, care participă în sistemul de învăţământ şi trăiesc în Ţinutul Secuiesc – judeţele Covasna, Harghita şi Mureş (anul şcolar 2016-2017). Data lansării: 4 octombrie 2016

Fundația Comunitară Covasna lansează un apel de proiecte pentru elevi și studenți deosebit de talentați, categoria de vârstă 6-20 de ani, din Ținutul Secuiesc, cu situație materială defavorizată. Fondul proiectului este asigurat de Fondul de Talente din Ținutul Secuiesc, înființat de FCC în anul 2015, prin contribuția unor personalități și întreprinzători locali. FCC încredințează Asociația Pentru Ocrotirea Talentelor din Ținutul Secuiesc pentru punerea în aplicare a programului.

Scopul proiectului este oferirea de sprijin monetar pentru elevi și studenți deosebit de talentați, categoria de vârstă 6-20 ani din Ținutul Secuiesc, cu situaţie socială defavorizată, cu scopul de a-și putea continua studiile nestingheriți.

Pentru sprijinirea proiectelor, suma totală disponibilă în Ținutul Secuiesc este de: 60 000 Ron,  pe care o oferă Fundația Comunitară Covasna, prin Fondul de Talente, pe care l-a înființat în 2015, fond obținut prin contribuția unor personalități și întreprinzători locali.

Valoarea bursei este de 1000 RON/persoană, în anul școlar 2016-2017. Plata sprijinului nerambursabil se va efectua într-un singur virament bancar.
Solicitantul trebuie să accepte, în cazul unei decizii pozitive, ca în cazul în care nu deține un cont bancar, să înființeze unul, în nume propriu sau pe numele unui părinte/tutore legal, unde va putea fi transferată valoarea bursei.

În cadrul acestui proiect vor fi oferite 60 de burse, FCC încredințează Asociația Pentru Ocrotirea Talentelor din Ținutul Secuiesc pentru punerea în aplicare a programului.

Solicitanții pot fi elevi și studenți deosebit de talentați, categoria de vârstă 6-20 ani, cu domiciliul în județele Harghita, Kovasna sau Mureș, cu situație materială defavorizată. Solicitările pot fi depuse de persoane fizice, pentru obținerea de bursă.

Termenul limită de aplicare: 24 octombrie 2016.

Mai multe detalii aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.