60,09% promovabilitate la Bacalaureat în Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Procentul este mai mare decât anul trecut. Niciun elev din judeţ nu a obţinut media zece fiind înregistrate însă 134 de medii cuprinse între 9 şi 9.99. La două licee niciun candidat nu a reuşit să obţină medie de trecere.
Potrivit informaţiilor furnizate de inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, rezultatele sunt mai bune cu peste şase procente decât anul trecut când, înainte de contestaţii, procentul de promovabilitate era de 54,49 la sută.
Cel mai bun rezultat a fost obţinut de elevii Colegiului ‘Marton Aron’, unde procentul de promovabilitate este de 92.53 la sută, şi în alţi ani această unitate şcolară situându-se pe primul loc pe judeţ la acest capitol.
Pe următoarele două locuri se situează Liceul Teoretic ‘Salamon Erno’ din Gheorgheni, unde doar 13 elevi nu au obţinut media de 6, din 152 de elevi, urmat de Liceul ‘Tamasi Aron’ din Odorheiu Secuiesc.
Dintre liceele româneşti, cel mai bun rezultat l-a obţinut Liceul Teoretic ‘O.C Tăslăuanu’ din Topliţa, unde procentul de promovabilitate este de 88.81 la sută.

 În Liceul Teoretic ”Salamon Erno” cea mai mare medie este de 9,43. Cea mai mare medie din Gheorgheni  a fost obţinută de un elev din Liceul Teoretic „Sfântu Nicolae”, aceasta fiind 9,71. Rata de promovare în acest liceu a fost foarte bună, din 40 de elevi, doar 8 nu au promovat bacalaureatul. În Colegiul Tehnic „Batthány Ignác” din 88 de elev au promovat 45.

Cele mai slabe rezultate în Gheorgheni au fost în Liceul Tehnologic „Fogarasy Mihály”, din 53 de elevi doar 6 au reuşit să promoveze.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy