Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

700 de locuri, 700 de șanse pentru a fi admis la școlile de subofițeri de jandarmi

Până pe 5 mai 2023, facem înscrieri pentru sesiunea de admitere la cele două școli de subofițeri de jandarmi, din Drăgășani, județul Vâlcea și Fălticeni, județul Suceava.

Pentru această sesiunea de admitere, Jandarmeriei Române i-au fost repartizate 700 de locuri, fiecare școală militară având alocate 350 de locuri, dintre care 3 locuri alocate persoanelor de etnie romă și 3 locuri persoanelor aparținând altor minorități.
Se va susține o probă de evaluare a cunoștințelor care constă într-un test grilă, ce cuprinde: subiecte la limba română (40% din test), limbă străină, engleză sau franceză, la alegere (15% din test), subiecte de legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului (20% din test), subiecte de educație cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții de deprindere a raționamentului logic (15% din test); o probă sportivă, iar în cazul promovării urmează susținerea testării psihologice și efectuarea fișei medicale.

Vârsta maximă de participare la examen este de 27 ani, împliniți în anul susținerii examenului, iar o condiție obligatorie este absolvirea, de către candidat, a liceului, cu diplomă de bacalaureat.

Durata de școlarizare este de 1 an, iar în această perioadă elevul va efectua și stagiul de practică în unitatea în care a fost recrutat. În toată această perioadă elevul școlii militare beneficiază de cazare, hrană și echipament gratuit.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, la telefon nr. 0266.372.317, interior 24.407, 24.535 precum şi la adresele web:
– https://www.jandarmeriaharghita.ro/index.php/cariera/admitere
– www.jandarmeriafalticeni.ro (Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni);
– www.scoaladragasani.ro (Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani).

Noi te așteptăm pe tine, cel care dorești să-ți dedici următorii ani din viață îndeplinirii unui vis, într-un colectiv dinamic, bine pregătit și închegat!
Dar pentru asta, întâi va trebui să înveți de la profesioniștii din cadrul celor două școli de subofițeri.
Noi îți urăm succes! Și nu uita, ușa noastră este mereu deschisă!




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.