7.180 de teste rapide antigen vor fi distribuite în unitățile de învățământ din Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Conform informațiilor prezentate de ISJ Harghita, miercuri, 17 februarie, la nivelul județului se aflau în carantină 41 de elevi, 7 cadre didactice și unul nedidactic.

De asemenea, sunt suspendate cursurile la Toplița ( două clase și o grupă), la Miercurea Ciuc (o clasă) și la Ciumani (o clasă ).

Recent, la Inspectoratul Școlar Județean au ajuns 7.180 de teste antigen, 445 de viziere, 445 de perechi de mănuși și 4.150 de halate de protecție.

Aceste materiale, predate Direcţia de Sănătate Publică, vor fi distribuite unităților de învățământ care au cadre medicale și care pot sprijini această activitate de testare.

În plus, Direcția de Sănătate Harghita a discutat și cu asistentele comunitare să sprijine această activitate, acolo unde nu sunt cadre medicale arondate.

„Din 125 de unități de învățământ cu personalitate juridică, doar 53 au cadre medicale arondate , iar din 5 unități private, doar una nu are cadru medical. De asemenea, mai avem zece unități conexe care nu au cadre medicale(…)Încercăm să găsim soluții pentru a pune la punct această situație. Încercăm să oferim colegilor noștri tot suportul, astfel încât să păstrăm unitățile de învățământ într-o zonă sigură.”, a transmis inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy