Sfârșit de săptămână solicitant pentru salvatorii harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Salvatorii harghiteni au avut un sfârșit de săptămână (08-10.07.2022) solicitant, perioadă în care au gestionat 28 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 24 de situații.

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată, în localitatea Zetea, precum și în alte două intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi 0 misiune de asanare muniție rămasă neexplodată, în Miercurea Ciuc, zona Jigodin și o misiune de asigurare/supraveghere zonă, ca urmare a unei defecțiuni produse la un tablou electric, în localitatea Valea Strâmbă, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul furnizorului de energie electrică.

Totodată, în această dimineață, echipajele de descarcerare și prim ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc au intervenit la un accident rutier produs pe DN 13B, km 8+800m, zona Bucin, în care a fost implicat un autoturism cu cinci ocupanți (trei adulți și doi copii). În urma acestui eveniment au rezultat 2 victime, dintre care una încarcerată. Salvatorii au scos victima (femeie, 61 ani) dintre fiarele contorsionate ale autoturismului și i-au acordat primul ajutor, ulterior aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la spital. Colegii noștri de la SAJ au acordat asistență medicală de urgență pentru o altă victimă rănită (fată, 12 ani), care a fost transportată la spital, pentru investigații medicale de specialitate.

Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 28 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în Sub Cetate (4), Băile Tușnad (14), Odorheiu Secuiesc (4), Sărmaș (2), Toplița (2) și Bălan (2).

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy