Bacalaureat 2023/Harghita: 13 candidaţi susţin probele examenului în condiţii speciale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, începe luni, 26 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 27 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 28 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă (limba maghiară – în județul Harghita), este programată joi, 29 iunie. Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 3 iulie. Rezultatele finale se vor afișa pe 7 iulie.

Anul acesta, candidații nu au mai susținut probele orale, din cauza grevei profesorilor, care s-a întins pe o durată de trei săptămâni. În schimb, probele de competențe au fost echivalate cu mediile din liceu, în funcție de care s-a stabilit nivelul fiecărui elev.

În Harghita, Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 2.119 de candidați.  Totodată, pentru 13 elevi, au fost aprobate solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale, conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor.

La nivelul judeţului au fost înfiinţate șase centre în care absolvenţii de liceu vor susţine probele: Miercurea Ciuc (2) și Odorheiu Secuiesc (2), Toplița (1), Gheorgheni (1).

Nota minimă la probele scrise este 5, iar media de promovare a examenului este minimum 6.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul naţional de Bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy