Érettségi vizsga 2023/Hargita megye: 13 vizsgázó igényelt különleges feltételeket

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az érettségi vizsga 2023 június-júliusi szakasza június 26-án kezdődik, a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával. Június 27-én, kedden a profilnak megfelelő kötelező, majd 28-án, szerdán a profilnak megfelelő választott tantárgy vizsgára kerül sor. Utolsó a sorban az anyanyelv és irodalom írásbeli (magyar nyelv és irodalom Hargita megyében) június 29-én. Az első eredményeket július 3-án függesztik ki. A végső eredményeket július 7-én teszik közzé.

Idén a három hétig tartó pedagógussztrájk miatt nem tettek szóbeli vizsgát a jelöltek. Ehelyett a jártassági teszteket a középiskolai átlagokkal egyenlítették ki, ezen osztályzatok alapján határozták meg minden tanuló szintjét.

Hargita megyében 2119 vizsgázó jelentkezett az írásbeli vizsgákra. Ezzel egyidejűleg 13 vizsgázó esetében az esélyegyenlőség biztosítására vonatkozó eljárás szerint különleges feltételekkel történő vizsga lebonyolítására irányuló kérelmet fogadtak el.

Megyei szinten hat érettségi vizsgaközpont van: Csíkszereda (2), Székelyudvarhely (2), Maroshévíz (1), Gyergyószentmiklós (1).

Az írásbeli tesztek minimális érdemjegye 5, a sikeres vizsga átlaga legalább 6.

Az országos érettségi vizsgán elért eredmények közlése névtelenül történik, a vizsgázók vezeték- és keresztnevét helyettesítő egyedi kódok használatával, amelyeket a vizsgázóknak az átvételi elismervény aláírása alapján, az első vizsgán kiosztottak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy