Prevenirea cyberbyllying-ului și a consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor – o prioritate pentru polițiști

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 13 septembrie 2023, tineri din Republica Moldova și România, participanți ai unui program organizat de cele două țări, dar și elevii ai unei unități de învățământ, din localitatea Zetea, au fost vizitați de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară.

Polițiștii au inițiat și organizat aceste activități informativ educative și de prevenire, pentru a crește gradul de conștientizare a participanților în ceea ce privește fenomenul de cyberbullying, dar și cel legat de consumul de substanțe interzise.

Cyberbullying-ul reprezintă o formă de hărțuire electronică ce a căpătat amploare în ultimii ani. Conform studiilor de specialitate, cyberbullying-ul reprezintă un act agresiv, manifestat în mod intenționat de către un grup sau o persoană, folosind mijloace tehnologice, această agresiune realizându-se în mod repetat și de-a lungul timpului împotriva unei victime care nu se poate apăra cu ușurință.

Pentru a preveni, combate sau descoperi eventualele cazuri de cyberbullying, polițiștii și-au propus ca prin intermediul acestor activități cei implicați să devină conștienți de riscurile și consecințele asociate acestui fenomen și a infracțiunii de violare a vieții private, care se manifestă, în multe cazuri, în rândul elevilor.

Partenerii polițiștilor, în cadrul acestor activități, au fost specialiștii din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Harghita, care au dezbătut teme legate de consumul de substanțe interzise în rândul tinerilor.

Pe lângă consecințele pe care le poate avea consumul unor astfel de substanțe asupra corpului uman, a stării psihice, emoționale, a relațiilor familiale, colegiale sau de prietenie, dar și a poziției sociale, nici riscurile, din punct de vedere al răspunderii contravenționale sau penale, nu sunt de trecut cu vederea, iar toate aceste informații au ajuns la cei aproape 90 de elevi, prin intermediul unor discuții intreactive, deschise și prietenoase, tocmai pentru ca indicațiile furnizate să fie asimilate mai ușor și reținute timp îndelungat. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy