A kiberzaklatás és a kábítószerfogyasztás megelőzése a fiatalok körében- a rendőrök fő prioritása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 szeptember 13-án a Moldovai Köztársaságból és Romániából érkező fiatalokat, a két ország által szervezett program résztvevőit, valamint egy zetelaki oktatási intézmény diákjait látogatták meg az Iskolabiztonsági Hivatal rendőrei.

 

A rendőrök kezdeményezték és szervezték ezeket az oktatási és megelőzési tevékenységeket, hogy felhívják a résztvevők figyelmét az internetes zaklatásra és a kábítószerrel való visszaélésre.

A cyberbullying az elektronikus zaklatás egyik formája, amely az utóbbi években egyre elterjedtebbé vált. Szakértői tanulmányok szerint a cyberbullying olyan agresszív cselekmény, amelyet egy csoport vagy egy egyén szándékosan, technológiai eszközökkel követ el, és amelyet ismételten és hosszú időn keresztül követnek el egy olyan áldozattal szemben, aki nem tudja magát könnyen megvédeni.

Az internetes zaklatás megelőzése, leküzdése vagy az esetleges esetek feltárása érdekében a rendőrség célja, hogy az érintettek tudatában legyenek a jelenséggel és a magánélet megsértésének bűncselekményével kapcsolatos kockázatoknak és következményeknek, amelyek sok esetben a diákok körében fordulnak elő.

A rendőrök partnerei ezekben a tevékenységekben a Hargita megyei Drogprevenciós Központ szakemberei voltak, akik a fiatalok körében a tiltott szerek használatával kapcsolatos kérdéseket vitatták meg.

Azon túlmenően, hogy az ilyen szerek használata milyen következményekkel járhat az emberi szervezetre, a mentális és érzelmi állapotra, a családi, kollegiális és baráti kapcsolatokra, valamint a társadalmi helyzetre, nem szabad figyelmen kívül hagyni a büntetőjogi vagy szabálysértési felelősséggel kapcsolatos kockázatokat sem, és mindezek az információk interaktív, nyílt és baráti beszélgetéseken keresztül jutottak el a közel 90 diákhoz, pontosan azért, hogy a kapott jelzések könnyebben elsajátíthatók legyenek és hosszú ideig megmaradjanak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy