Ziua Pompierilor sărbătorită la ISU Harghita (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ziua de 13 septembrie reprezintă, pentru salvatori, un moment de sărbătoare și de rememorare a faptelor de vitejie a înaintașilor lor care au purtat cu cinste blazonul de pompier și care, de-a lungul timpului, au dat dovadă de eroism și spirit de sacrificiu în activitatea desfășurată sub aripa acestei nobile arme.

               Pentru a celebra această zi marcantă, plină de însemnătate, precum și dubla aniversare: împlinirea a 175 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi 55 de ani de la înfiinţarea Grupului de Pompieri Militari al judeţului Harghita, au fost organizate o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor. Astfel, au avut loc depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri, ceremonial militar şi religios, ziua porților deschise în toate subunitățile de pompieri din județul Harghita, prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiuni.

               Activitățile omagiale, dedicate acestui moment festiv, au debutat ieri, cu depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri harghiteni care au oferit sacrificiul suprem pentru protejarea semenilor și a bunurilor lor. Am adus, ieri, un pios omagiu eroilor pompieri sg.maj. post mortem Berze Sandor din satul Sîncrai, comuna Dealu, căzut la datorie în anul 1965, într-o misiune de stingere a unui incendiu la un bloc de locuinţe din Bucureşti și sg.maj. post mortem Geczo Erno din localitatea Ciuboteni, căzut la datorie în anul 1967, într-o intervenţie de stingere a unui incendiu la un depozit de carburanţi din Galaţi, care prin jertfa lor vor rămâne în memoria noastră pentru totdeauna.

               În suitaactivităților dedicate Zilei Pompierilor din România s-a regăsitun alt moment plin de emoție și însemnătate, pentru a omagia această zi, ceremonialul militar și religios, ce a avut loc pe platoul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc.

               La ceas de sărbătoare pentru pompierii militari harghiteni, cu ocazia Zilei Armei, prefectul județului Harghita, domnul Petres Sándor, a fost alături de noi. În alocuțiunea sa, domnul prefect i-a felicitat pe salvatorii harghiteni, pentru profesionalismul și dedicarea cu care își exercită, zi de zi, misiunile în slujba cetățenilor harghiteni.

               În cadrul ceremoniei, au fost avansați înainte de expirarea stagiului minim în grad 2 ofiţeri şi 4 subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, precum şi prin pregătirea profesională şi comportare demnă, astfel:

– în gradul de colonel – locotenent-colonel Heremciuc Ana-Viorica;

– în gradul de căpitan – locotenent Gavrea Costel-Ion;

– în gradul de plutonier adjutant șef – plutonier adjutant Cantea Dan-Marian;

– în gradul de plutonier adjutant șef – plutonier adjutant Mureșanu-Pop Nelu;

– în gradul de plutonier adjutant șef – plutonier adjutant Szabo Laszlo;

– în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Colciar Horia-Cosmin. 

               Îi felicităm pe colegii noștri, care vor purta cu mândrie noile grade militare și le urăm succes în activitatea viitoare!

               Totodată, în cadrul acestei festivități, au fost conferite plachete aniversare partenerilor noștri instituționali în gestionarea situațiilor de urgență de la nivel județean, pentru implicarea și sprijinul acordat.

               Mulțumim cetăţenilor harghiteni pentru încrederea acordată și îi asigurăm că vom fi mereu acolo unde va fi nevoie de noi!

                                                Audacia et devotio!

       COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy