Regrupare resurse financiare și etapizare proiecte europene pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Comuna Tulgheș a primit 300 de mii de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziția consiliului județean

Consiliul Județean Harghita s-a reunit în ședință extraordinară în Sala de Marmură a instituției, pe ordinea de zi aflându-se rectificarea bugetului județului și aprobarea prelungirii termenului de implementare a unor proiecte cu finanțare din fonduri europene.

Astfel, proiectele vizate fac referire la  modernizarea drumului județean DJ 174A – Bilbor –DJ 174C – limită jud. Suceava, finanțat în cadrul POR, modernizare DJ 126, creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc prin investiții în sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și a depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă, extinderea infrastructurii electrice interioare precum și a infrastructurii de fluide medicale, finanțat în cadrul POIM 2014-2020 și înființarea unui incubator de afaceri sectorial în orașul Bălan.

Totodată, a fost aprobată documentația „Proiect Tehnic, Detalii de Execuție”, precum și indicatorii tehnico-economici actualizați ai obiectivului de investiții privind creșterea  siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc.

Consiliul a votat acordarea unui  ajutor financiar Comunei Tulgheș, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita pe anul 2023, în valoare de 300 mii lei,  pentru finalizarea proiectului privind construirea unei centrale termice și a sistemelor de apă caldă și încălzire pe bază de biomasă pentru primăria comunei, bani ce vor fi rambursați în momentul decontării de către Uniunea Europeană.

În cadrul ședinței a fost aprobată implementarea etapei a II-a a proiectului privind dezvoltarea de noi servicii sociale prin înființarea unui centru de zi și a unei case tip familial în localitatea Bilbor, în cadrul Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 și a cheltuielilor legate de proiect, în scopul finalizării integrale precum și a etapei a II-a a proiectului privind dezvoltarea de noi servicii sociale prin înființarea unui centru de zi și a unei case tip familial în localitatea Bilbor.

Totodată, consiliul a  aprobat normele anuale de venit pentru anul fiscal 2024 și prețurile medii ale produselor agricole.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy