A pénzügyi források átcsoportosítása és az európai projektek szakaszosítása Hargita Megye Tanácsa ülésének napirendjén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Gyergyótölgyes község 300 ezer lejt kapott a megyei tanács rendelkezésére álló tartalékalapból

Hargita Megye Tanácsa rendkívüli ülést tartott az intézmény Márványtermében, napirenden volt a megye költségvetésének kiigazítása és egyes európai alapokból finanszírozott projektek megvalósítási határidejének a meghosszabbításáról szóló jóváhagyás.

Az érintett projektek a DJ 174A – Bélbor – DJ 174C – Suceava megye határa közti útszakasz korszerűsítése, amelyet a ROP keretében finanszíroznak, a DJ 126-os megyei út korszerűsítése, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház betegbiztonságának növelésére az érzékelő, jelző, tűzjelző és a légköri oxigén maximálisan megengedett koncentrációjának túllépését jelző rendszerekbe való beruházás, a belső elektromos infrastruktúra, valamint az orvosi folyadékok infrastruktúrájának bővítése, amelyet a POIM 2014-2020 keretében finanszíroznak, valamint egy üzleti inkubátorház létrehozása Balánbányán.

Ugyanakkor jóváhagyták a „Műszaki projekt, kivitelezés részletei” dokumentációt, valamint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a betegbiztonság növelésére irányuló beruházási célkitűzés aktualizált műszaki-gazdasági mutatóit.

A tanács megszavazta a Gyergyótölgyes községnek a Hargita Megye Tanácsa rendelkezésére álló költségvetési tartalékalapból a 2023-as évre nyújtandó 300 ezer lejes pénzügyi támogatást a községháza hőerőművének és biomassza alapú melegvíz- és fűtési rendszerének kiépítésére vonatkozó projekt befejezésére, a pénzt az Európai Unió az elszámoláskor téríti vissza.

Az ülés jóváhagyta az új szociális szolgáltatások fejlesztésére irányuló projekt II. fázisának végrehajtását egy nappali központ és egy családi ház létrehozása révén Bélborban a Társadalmi befogadás és társadalmi méltóság 2021-2027 program keretében, valamint a kapcsolódó költségeket, a teljes befejezés érdekében.

A tanács ugyanakkor jóváhagyta a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó éves bevételi szabályokat és a mezőgazdasági termékek átlagárait.

  • Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája által közölt információk és fotók

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy