Eficiență energetică și dezvoltare durabilă la „Harghita Business Center” din Odorheiu Secuiesc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

*Remetea și Căpâlnița au primit ajutor din fondul de rezervă aflat la dispoziția consiliului județean pentru investiții aflate în derulare

Consiliul Județean Harghita s-a reunit luni, 11 decembrie, în ședință extraordinară online, pe ordinea de zi aflându-se rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al instituției pentru acordarea sprijinului financiar unor localități în vederea derulării unor investiții.

Astfel, comunei Remetea i-a fost acordat un ajutor financiar din fondul de rezervă aflat la dispoziția consiliului județean, în valoare de 1.000 mii lei pentru obiectivul de investiții privind rețeaua de distribuție gaz, iar comunei Căpâlnița, 200 de mii de lei pentru derularea în bune condiții a programelor UE.

În cadrul ședinței a fost aprobată montarea unui sistem de panouri fotovoltaice la Centrul inovativ de dezvoltare economică în județul Harghita – Harghita Business Center – Incubator de afaceri, centru de sprijinire a afacerilor în municipiul Odorheiu Secuiesc, în acest sens Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, felicitând echipa pentru performanțele înregistrate până în prezent.

Obiectivul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita Business Center este eliminarea costurilor aferente consumului de energie electrică pentru a contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă și pentru a deveni un model de eficiență energetică.

Consilierii au votat și cotizația  județului către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „S.I.M.D. Harghita”, Incze Csongor, managerul județului și președinte al ADI-ului apreciind că obiectivul pe termen lung este ca investițiile realizate la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Remetea să contribuie la scăderea cantității de deșeu depozitat pentru ca acest fapt să se reflecte și în prețul plătit de cetățeni.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy