ISU Harghita: Bilanțul misiunilor zilnice (16 ianuarie 2024)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pompierii militari au acționat în decursul zilei de ieri, 16 ianuarie a.c., pentru gestionarea tuturor solicitărilor de sprijin primite din partea populației. Astfel, s-au înregistrat 12 situații de urgență la care salvatorii harghiteni au răspuns cu promptitudine. 

Cele mai multe misiuni au fost desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical 11 persoane, aflate în dificultate, iar echipajele operative au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor, prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului, în urma producerii unui accident rutier pe DN 13A km 73+800 m.

Având în vedere că județul nostru se află sub informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului începând de astăzi, 17 ianuarie, ora 15.00 și până vineri dimineața, 19 ianuarie, ora 10.00, situația este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

RECOMANDĂRI PENTRU POPULAȚIE

evitați să porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

– de asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă;

urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;

evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

în situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care vă asigură protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitatecare ar putea fi doborâți.

Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!

Împreună contribuim la dezvoltarea climatului preventiv!

                                                            COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE         

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy