Consiliul Județean Harghita, partener în gestionarea eficientă a managementului situațiilor de urgență

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Întâlnirea partenerilor în cadrul proiectului internațional SAFETY4TMF

În perioada 19-20 martie, la Ostrava, Republica Cehă, a avut loc întâlnirea partenerilor din cadrul proiectului internațional „SAFETY4TMF – Coordinated prevention and disaster management activities on Tailing Management Facilitiess by authorities, municipalities and other stakeholders for solution reducing transnational risk and hazard” – Activități coordonate de prevenire și gestionare a dezastrelor la unitățile de gestionare a sterilului de către autorități, municipalități și părți interesate, pentru soluții de reducere a riscurilor și pericolelor transnaționale, în cadrul căruia, Consiliul Județean Harghita este partener.

Coordonatorul proiectului este Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice din Ungaria. Pe parcursul proiectului, Consiliul Județean Harghita colaborează cu 15 parteneri din 10 țări din regiunea Dunării. În plus, 10 parteneri strategici s-au alăturat echipei, inclusiv Asociația Pompierilor Voluntari din județul Harghita.

Scopul proiectului este de a derula activități coordonate de prevenire și gestionare a dezastrelor de către autorități, municipalități și părți interesate, pentru și găsirea de soluții de reducere a riscurilor și pericolelor transnaționale.

În cadrul evenimentului partenerii au convenit asupra modului de lucru, fiind vizate trei procese: evaluarea și îmbunătățirea cunoștințelor, a cooperării, a politicilor și a procedurilor, consolidarea capacității de creștere a siguranței și de gestionare a dezastrelor, testarea procedurilor/proceselor de îmbunătățire a siguranței și promovarea rezultatelor în regiunea Dunării.

Totodată, au fost discutate oportunitățile de formare și de transfer de cunoștințe, metodele și grupurile țintă pentru consolidarea capacității de gestionare a dezastrelor.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy