Hargita Megye Tanácsa, partner a hatékony vészhelyzet-kezelésben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • A SAFETY4TMF nemzetközi projekt partnereinek találkozója

Március 19-20-án a csehországi Ostravában került sor a „SAFETY4TMF – A hatóságok, önkormányzatok és más érdekelt felek összehangolt megelőzési és katasztrófavédelmi tevékenységei a bányászati létesítményeken a hatóságok, önkormányzatok és más érdekeltek által a transznacionális kockázatok és veszélyek csökkentésére irányuló megoldás érdekében” című nemzetközi projekt partnereinek találkozójára, amelyben Hargita Megye Tanácsa is partner.

A projekt koordinátora a magyar Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium. A projekt során Hargita Megye Tanácsa 15 partnerrel dolgozik együtt a Duna régió 10 országából. Ezen kívül 10 stratégiai partner csatlakozott a csapathoz, köztük a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltó Szövetség.

A projekt célja, hogy a hatóságok, önkormányzatok és érdekelt felek összehangolt katasztrófamegelőzési és -kezelési tevékenységet végezzenek, és megoldásokat találjanak a transznacionális kockázatok és veszélyek csökkentésére.

Az esemény során a partnerek megállapodtak a munkamódszerről, amely három folyamatra összpontosít: az ismeretek, az együttműködés, a politikák és eljárások értékelése és javítása, a biztonságnövelő és katasztrófavédelmi kapacitásépítés, a biztonságnövelő eljárások/folyamatok tesztelése és az eredmények előmozdítása a Duna-régióban.

A katasztrófavédelmi kapacitásépítés képzési és tudásátadási lehetőségeit, módszereit és célcsoportjait is megvitatták.

  • Hargita Megye Tanácsának Sajtóirodája által biztosított információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy