Județul Harghita – colaborare exemplară la nivel național cu Consiliul Concurenței

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Dezbatere pe tema  bunelor practici privind ajutorul de stat și achiziții publice, precum și regulile de concurență, la Miercurea-Ciuc

În data de 28 mai, în Sala de Marmură a Palatului administrativ a avut loc, în organizarea Consiliului Județean Harghita, a Instituției Prefectului Harghita, cu sprijinul lui Gyerkó László, Consilier de Concurenţă și în prezența lui Bogdan Chirițoiu, președintelui Consiliului Concurenței, dezbaterea cu autoritățile administrației publice locale în ceea ce privește bunele practici privind ajutorul de stat și achiziții publice și conformarea agenților economici cu regulile de concurență.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a apreciat că instituția pe care o conduce are o colaborare exemplară cu județul Harghita, scopul acestui tip de dezbatere fiind acela de prevenție.

Petres Sándor, prefectul județului Harghita, a subliniat faptul că instituția, Consiliul Concurenței, este printre puținele autorități care răspunde pragmatic și direct la solicitările transmise venind astfel în sprijinul autorităților locale și mediului economic.

Prezent la dezbatere,Winkler Gyula, europarlamentar, a punctat rolul concurenței pentru funcționarea economiei de piață,  apreciind  că este important ca în teritoriu să existe o informație bună.

Scopul acestei dezbateri este de a lua contact cu problemele cu care se confruntă administrația publică la nivel local și pentru a prezenta IMM-urilor legislația în domeniu astfel încât să fie evitate potențialele erori.

Totodată, Caravana Consiliului Concurenței are rol de prevenție, în vederea stabilirii unui comportament adecvat din punct de vedere concurențial.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a apreciat că activitatea agenților economici și a administrație publice locale este strâns legată de cea a Consiliului Concurenței, evenimentul de azi fiind important pentru a clarifica implementarea legislației în beneficiul dezvoltării județului.

Totodată, președintele i-a mulțumit lui Gyerkó László, consilier de concurență, care , prin activitatea sa, vine în sprijinul autorităților locale și a agenților economici.

  • foto și informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy