Hargita megye – példaértékű országos szintű együttműködés a Versenytanáccsal

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Megbeszélés az állami támogatásokkal, a közbeszerzéssel és a versenyszabályokkal kapcsolatos bevált gyakorlatokról Csíkszeredában

Május 28-án a Közigazgatási Palota Márványtermében Hargita Megye Tanácsa, Hargita megye Prefektusi Intézménye Gyerkó László versenytanácsos támogatásával és Bogdan Chirițoiu, a Versenytanács elnökének jelenlétében vitát tartott a helyi közigazgatási hatóságokkal az állami támogatások és közbeszerzések legjobb gyakorlatairól, valamint a gazdasági szereplők versenyszabályoknak való megfeleléséről.

Bogdan Chirițoiu, a Versenytanács elnöke elmondta, hogy az általa vezetett intézmény példaértékű együttműködést folytat Hargita megyével, az ilyen típusú megbeszélések célja a megelőzés.

Petres Sándor, Hargita megye prefektusa hangsúlyozta, hogy az intézmény, a Versenytanács azon kevés hatóságok egyike, amely pragmatikusan és közvetlenül reagál a benyújtott megkeresésekre, így támogatva a helyi hatóságokat és a gazdasági környezetet.

A megbeszélésen részt vevő Winkler Gyula parlamenti képviselő a verseny szerepét hangsúlyozta a piacgazdaság működésében, mondván, fontos, hogy jó információkkal rendelkezzen a vidék.

A vita célja, hogy megismerjék a helyi szintű közigazgatás problémáit, és a kkv-k megismerjék a vonatkozó jogszabályokat, hogy elkerüljék az esetleges hibákat.

Ugyanakkor a Versenytanács karavánjának megelőző szerepe van a verseny szempontjából megfelelő magatartás kialakítása érdekében.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy a gazdasági szereplők és a helyi közigazgatás tevékenysége szorosan összefügg a Versenytanács tevékenységével, és a mai rendezvény fontos a jogszabályok végrehajtásának tisztázása érdekében a megye fejlődése érdekében.

Az elnök ugyanakkor köszönetet mondott Gyerkó László versenytanácsosnak, aki munkájával támogatja a helyi önkormányzatokat és gazdasági szereplőket.

  • fotó és információ: Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy