ISU Harghita, gazda Competiției de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Miercuri și joi, 5 şi 6 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita organizează Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat – etapa zonală, care se va desfășura în municipiul Miercurea Ciuc, pe strada Obor.

În perioada 5-6 iunie 2024, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Oltul” al judeţului Harghita va organiza și desfășura, în municipiul Miercurea Ciuc, etapa zonală a Competiției de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Activitatea reprezintă a doua fază a competiției unde se vor întrece loturile reprezentative ale inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Harghita, Mureș, Covasna, Brașov și Sibiu.

Pompierii vor avea ocazia să își demonstreze cunoștințele și abilitățile în acordarea primului ajutor calificat, dar și deprinderile în ceea ce privește descarcerarea şi salvarea vieţii, prin abordarea unor scenarii diferite de accidente, pe parcursul a două probe – Descarcerarea din vehicule şi Acordarea primului ajutor calificat.

Prima probă, „Descarcerarea din vehicule” are ca obiective:

– dezvoltarea competențelor profesionale în ceea ce privește salvarea victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere,

– identificarea celor mai bune practici/tehnici de descarcerare din vehicule.

La această probă participă 6 salvatori: comandantul echipajului, 2 servanți, 2 paramedici și o rezervă (paramedic). Evaluatorii vor urmări comanda intervenției, siguranța, tehnicile de descarcerare, îngrijirea prespitalicească, folosirea eficientă a echipamentului sau identificarea celor mai bune tehnici de descarcerare.

Proba „Acordarea primului ajutor calificat” are ca obiective:

– aplicarea și respectarea întocmai a protocolului cu privire la pacienții traumatizați,

– dezvoltarea competențelor profesionale în ceea ce privește acordarea primului ajutor calificat. La această probă, echipa este formată din trei paramedici.

Programul Etapei Zonale a Concursului Național de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat:

Miercuri, 05.06.2024

09.00 – Festivitatea de deschidere a competiției și prezentarea loturilor inspectoratelor participante;

10.00 -16.00 – Desfășurarea probelor de concurs

Joi, 06.06.2024

09.00 – 14.00 – Desfășurarea probelor de concurs

14.00 – 15.00 – Festivitatea de premiere și de închidere a competiției.

Competiția se dorește a fi o platformă de învățare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanții sunt încurajați să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici în rezolvarea unor scenarii complexe de accidente rutiere cu victime, dar şi de a identifica şi de a face schimb de bune practici în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime, rezultate în urma accidentelor rutiere.

Vă invităm să participați la Festivitatea de Deschidere a Competiției, care se va desfășura pe strada Obor din municipiul Miercurea Ciuc, mâine, 05.06.2024, începând cu ora 09.00, cât și pe timpul desfășurării probelor de concurs, să luați parte la o competiție dinamică și complexă, în care experiența și priceperea își vor spune cuvântul.

Le dorim mult succes tuturor competitorilor!

                                                                                      COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy