Procesul de votare în județul Harghita, fără incidente majore: două sesizări până la ora 16:00

0

Articol disponibil în: Română

Până la ora 16:00, în județul Harghita, procesul de votare s-a desfășurat fără probleme deosebite, atât in context electoral sau de natură a afecta desfășurarea votului, cât și din punct de vedere al ordinii publice.

Astfel, de la începutul procesului de votare au fost semnalate două sesizări, dintre acestea una de natură contravențională, respectiv continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, pentru care s-a luat măsura aplicării unui avertisment persoanei în cauză și una de natură penală.

Astfel, la o secție de votare din orașul Vlăhița a fost semnalat faptul că două persoane ar fi votat fără a avea acest drept.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că un bărbat și o femeie, din localitate, și-au exercitat dreptul la vot, deși erau puse sub interdicția de a vota, prin încheiere judecătorească civilă.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, cercetările fiind continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului.

Pentru următoarele ore, efectivele structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Harghita, vor rămâne la datorie pentru desfășurarea procesului de votare în bune condiții, dar și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, cu precădere în proximitatea secțiilor de votare.

O atenție deosebită va fi acordată în continuare soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN HARGHITA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy