Incendiu la fabrica de apă minerală din Borsec. A fost transmis mesaj RO-Alert

0

Articol disponibil în: Română

Un incendiu a izbucnit duminică, 9 iunie, la o hală situată pe amplasamentul fabricii de îmbuteliere apă minerală Romaqua Group Borsec.

Flăcările deschise și degajările mari de fum s-au manifestat pe aproximativ 200 de metri pătrați pe una dintre laturile halei. Zona incendiată cuprinde birourile administrative, cu posibilitate de propagare la restul construcției (zona de producție).

În prezent, arderea se manifestă pe o suprafață de circa 400 de metri pătrați. Hala are o suprafață totală de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Până în acest moment, nu au fost identificate victime, dar din cauza degajărilor masive de fum, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-Alert.

La fața locului, intervin următoarele forțe: patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, și o autoscara mecanică din cadrul ISU Harghita, precum și două autospeciale din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Borsec. În sprijin, se deplasează o autospecială din cadrul GI Poiana Teiului (ISU Neamț), o autospecială din cadrul GI Deda (ISU Mureș) și o autospecială din cadrul SVSU Ditrău.

Incendiul a fost localizat, iar echipele de intervenție continuă să lucreze pentru lichidarea completă a flăcărilor.

ISU Harghita, ora 18:00: Incendiul a fost lichidat.

sursa video: ISU Harghita

******

Duminică, 09.06.2024, la ora 16:00, am fost informați, prin numărul unic de urgență 112, despre producerea unui incendiu la o hală de pe amplasamentul Fabricii de îmbuteliere apă minerală Romaqua Group Borsec.

Au fost alertate echipajele operative din cadrul subunităților de intervenție Gheorgheni, Toplița, Corbu, Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, cu 4 autospeciale de stingere, autoscara mecanică, containerul Multirisc și o ambulanță SMURD, precum și SVSU Borsec și Serviciul Privat de Pompieri din cadrul societății. În sprijin au fost solicitate și echipaje din cadrul ISU Neamț, Garda de Intervenție Poiana Teiului și ISU Mureș, Detașamentul Reghin, precum și SVSU Ditrău.

La sosirea primelor echipaje de intervenție, focul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe o suprafață de circa 200 mp, pe o latură a halei, în zona incendiată fiind amplasate birouri administrative, existând posibilitatea de propagare la întreaga construcție. Din cauza degajărilor mari de fum, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-Alert.

Aproape două ore s-au luptat pompierii cu flăcările, intervenția fiind dificilă din cauza fumului dens.

Au ars patru încăperi-birouri, sala de mese cu mobilierul aferent, tehnică de calcul, două dulapuri cu servere, pe o suprafață de circa 200 mp; au fost deteriorate
acoperișul halei pe circa 600 mp, pereții exteriori pe circa 200 mp, paleți cu apă (produs finit), dopuri, preforme, etichete, paleți, separator de carton, folie termo, folie strech, 13 ferestre termopan.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs în urma unui scurtcircuit electric.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy