Eroii căzuți în luptele pentru apărarea țării vor fi omagiați în cimitirul din Valea Uzului, de Înălțare Domnului

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Într-un apel postat pe pagina sa de Facebook, președintele Asociației Calea Neamului, medicul Mihai Tîrnoveanu, a anunțat că, și în acest an, eroii căzuți în luptele pentru apărarea țării vor fi cinstiți cu prilejul sărbătoririi Înălțării Domnului.

Ceremonia va avea loc joi, 13 iunie, la ora 17:00, în Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului.

În mesajul său, președintele Asociației a făcut apel la toți cei care doresc să onoreze memoria eroilor să răspundă prezent la ceremonie: „Pentru acei copii, femei și bărbați, pentru eroii nemuritori ce se iau și acum la trântă cu vremurile, răspundeți Prezent la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, de Înălțarea Domnului, joi, 13 iunie, ora 17:00!”.

Mihai Tîrnoveanu a mai menționat că, în zilele precedente, a vizitat localitățile Dărmănești, Dofteana, Comănești și Moinești pentru a mobiliza oamenii să participe la eveniment. „Din Brașov și Covasna pornim 100 de români, dintre care 50 vor fi copii, pentru ca ei să învețe pe teren ce înseamnă istoria glorioasă a neamului nostru. E de datoria noastră să le asigurăm transport și pachete cu alimente de drum, căci vor porni de acasă imediat după Sfânta Liturghie și se vor întoarce spre noapte. Dați-ne în acest sens o mână de ajutor, orice bănuț în contul Asociației Calea Neamului RO62BRDE080SV52855930800 fiindu-ne de mare folos”, a adăugat el.

Manifestarea de la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului este organizată de Asociația „Calea Neamului” și Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy