Az ország védelméért vívott harcokban elesett hősök előtt tisztelegnek az úzvölgyi temetőben, Krisztus mennybemenetele napján

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Calea Neamului Egyesület elnöke, Mihai Tîrnoveanu orvos a Facebook oldalán közzétett felhívásában bejelentette, hogy idén is tisztelegnek a haza védelméért vívott harcokban elesett hősök előtt Krisztus mennybemenetele napja alkalmából.

Az ünnepségre június 13-án, csütörtökön 17:00 órakor kerül sor az úzvölgyi nemzetközi katonatemetőben.

Az egyesület elnöke üzenetében felhívást intézett mindazokhoz, akik tisztelegni kívánnak a hősök emléke előtt, hogy vegyenek részt az ünnepségen: „Azokért a gyermekekért, nőkért és férfiakért, a halhatatlan hősökért, akik még mindig szembeszállnak az idővel, kérjük, vegyenek részt a mennybemenetel napi ünnepségen az úzvölgyi nemzetközi katonatemetőben, június 13-án, csütörtökön 17:00 órakor”.

Mihai Tîrnoveanu azt is megemlítette, hogy az előző napokban Dormánfalva, Doftána, Kománfalva és Mojnest településekre látogatott el, hogy mozgósítsa az embereket az eseményen való részvételre. „Brassóból és Kovásznáról 100 románt küldünk, akik közül 50 gyerek lesz, hogy a helyszínen tanulják meg, mit jelent nemzetünk dicső történelme. A mi feladatunk, hogy szállítást és élelmiszercsomagokat biztosítsunk számukra, hiszen a szentmise után azonnal elindulnak otthonról, és éjszaka térnek vissza. Kérjük, segítsenek nekünk ebben, minden fillér a Calea Neamului Egyesület RO62BRDE080SV52855930800 számlájára nagy segítség lesz” – tette hozzá.

Az úzvölgyi temetőben tartott rendezvényt a „Calea Neamului” Egyesület és a „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință” Ortodox Testvériség szervezi.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy