ISU Harghita: Bilanțul ultimelor două zile (12-13.06.2024)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 48 de ore, salvatorii harghiteni au gestionat 13 situații de urgență, dintre care 11 misiuni ale echipajelor de paramedici SMURD pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 11 persoane adulte aflate în dificultate.

De asemenea, echipajele operative au gestionat cu promptitudine o misiune de deblocare ușă apartament, în municipiul Miercurea Ciuc, precum și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, în localitatea Ciumani.

În ceea ce privește avertizarea populației, au fost transmise 8 mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, în urma semnalării prezenței animalelor periculoase (urși), în localitățile Dealu (2), Cristuru Secuiesc (2), Praid (2) și Miercurea Ciuc (2).

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben, valabilă pentru județul nostru, azi, 14 iunie, orele 12.00 –23.00, fenomenele vizate fiind  averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Având în vedere că județul nostru este sub incidența prognozei de instabilitate atmosferică, recomandăm cetățenilor să adopte un comportament preventiv, pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune în pericol viața și bunurile.

Respectați recomandările noastre și luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere care să faciliteze evacuarea normală a apei.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

NU UITAȚI! Informați-vă și fiți pregătiți în legătură cu modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență, prin accesarea Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și descărcarea aplicației DSU pentru mobil.        

Învățați cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice situație neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse tipuri de risc accesând noua varianta a platformei naționale de pregătire în situații de urgență, disponibilă https://fiipregatit.ro.

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy